Гимнастичката Цветелина Стоянова, която е в тежко състояние след падане от шестия етаж, няколко пъти в последните седмици е искала да спре със спорта, заяви председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. Според думите ѝ състезателката сама е избрала да бъде извън състава на ансамбъла за европейското в Израел.

Отборът замина във вторник сутринта за турнира, като на летището треньорът Ина Ананиева лаконично обяви, че Стоянова има здравословен проблем, който се е задълбочил. Няколко часа по-късно гимнастичката е била приета в "Пирогов", а след последвалата операция е в тежко състояние в реанимация. В момента тя е поставена на изкуствено дишане и не е в съзнание, обясни говорител на болницата пред "Нова телевизия".

Основната версия е, че гимнастичката е направила опит за самоубийство.

Раева изтъкна, че не е имало видими причини за проблеми в психическото състояние на Стоянова. Тя обаче призна, че след Световната купа в София състезателката е казала, че се отказва.

"Госпожо, нали ще ми простите за това решение", заявила гимнастичката пред Раева. "Няма какво да ѝ прощавам. Искала е и момичетата да ѝ простят."

"Няма никаква причина - нито с приятеля си, нито с момичетата, шампионка е. Направихме и невъзможното и я върнаха в отбора. Тя се върна, но впоследствие отново заяви, че не иска да тренира", каза Раева пред Би Ти Ви.

Според председателя на федерацията Стоянова имала страхове и не можела да спи нощем. Самата тя твърдяла, че не знае от какво се бои. Имало е разговори с психолога на отбора Татяна Янчева, но е преценено, че няма признаци за депресия.

По димите ѝ твърденията, че Стоянова е била отстранена, са "грозни, гнусни и ужасни неща". "Това дете е обсипвано с любов."

Състезателката заявявала, че не може да се справя повече с ангажиментите си към отбора. От друга страна, казвала, че се чувства добре, когато тренира. Раева допълни, че проблемите на Стоянова не са свързани с тежките тренировки.

"Момичетата от ансамбъла са в много тежко състояние. Имах много тежък разговор с тях - повече от два часа. Не искаха да играят. Казах им: "Какво би искала Цвети. Ще ѝ помогнем ли, ако се откажете и отидем да чакаме под "Пирогов".

По думите на Раева Стоянова получавала по-специално отношение, след като когато била малка майка ѝ починала.

dnevnik.bg