Волейболната федерация (БФВ) очаквано се раздели с двама от дългогодишните членове на управителния съвет. Петър Кънев и Иван Тодоров, които доскоро бяха вицепрезиденти и приближени до президента Данчо Лазаров, бяха освободени по време на общото събрание в Казанлък.

За раздялата с Кънев са гласували 56 души, а четирима са се въздържали. Сходен е бил резултатът при вота за раздялата с Тодоров, обявиха от федерацията. В управителния съвет влязоха президентът на ВК "Казанлък" Васил Аргиров и президент на "Черно море" Красимир Илиев.

Кънев и Тодоров дълги години бяха до Лазаров, но в последните месеци се е създало напрежение помежду им. При последното заседание на УС двамата бяха понижени от вицепрезиденти до обикновени членове, а вече са извън ръководството.

Волейболната федерация гласува бюджет от 4 713 000 лева.

По време на общото събрание Лазаров е посочил три големи успеха за българския волейбол в отчета си за 2015 година, пише сайтът на федерацията. По думите му това са домакинството на Евроволей 2015, спечеленото домакинство на световното за мъже през 2018 и стартирането и развитието на Скаут лигата. В лигата за детски отбора през новия сезон ще се включат 72 състава от цяла България.

Членът на управителния съвет Любомир Ганев ще оглави проект, чиято цел е волейболът да продаде телевизионните права за всички национални отбори и вътрешното първенство в пакет за поне две години.

"Искаме да "опаковаме" волейбола за телевизиите като един добър продукт. Досега се работеше на парче – състезание за състезание. Време е да опитаме по-дългосрочна стратегия и сега е точният момент", каза Ганев, цитиран от сайта на федерацията. По думите му една от водещите телевизии вече имала интерес.

"Искам обаче да направим всичко професионално. Имаме пример с българския футбол. Критикуват го мнозина, но телевизиите правят добър продукт от вътрешното първенство и има пари за клубовете. А при нас може и националните отбори да генерират средства. Сумите за права не са като във футбола и смятам, че ще сме атрактивни и като оферта за телевизиите", добави той.

dnevnik.bg