Даниел Стъридж се превърна в герой за Англия, след като донесе драматична победа на тима си срещу Уелс с гол в добавеното време.

Нападателят на "Ливърпул" отново не бе сред титулярите, но включването му се оказа решаващо. Той благодари на селекционера Рой Ходжсън за гласуваното доверие и заяви, че иска да е титуляр във всеки мач.

"Страхотно чувство е да отбележа победното попадение. Много съм благодарен на Рой Ходжсън за възможността, както и на Господ, че ми позволи да отбележа. Това е само един двубой от групата. Както вече казах, страхотно е да помогна на момчетата да спечелим мача", коментира Стъридж.

"Брат ми и братовчед ми бяха тук, прекрасно е, че зарадвах и тях. Важен е мачът със Словакия, а дали ще започна, зависи от наставника. Искам да започвам във всеки мач, имам голямо доверие на Ходжсън, дано и той ми се довери. Мисля, че доказах, че мога да съм полезен", завърши нападателят.

Звездата на Уелс Гарет Бейл пък остана разочарован от изпуснатата в последния момент точка, но е оптимист за класирането на тима си напред в турнира. Крилото вкара второто си попадение на турнира от пряк свободен удар, но голът му не беше достатъчен за успех.

"Очевидно сме много разочаровани, но съм горд от всички. Дадохме всичко. Ако не даваме 100%, няма да стане. Разочаровани сме в момента, но сме силен отбор. Наслаждаваме се на турнира, ще продължим да се борим. Имаме сили да се класираме. Резултатът не е този, който очаквахме, но ще се борим", коментира Бейл.

Дневник