Българската тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в четвъртфиналите на турнира в Бирмингам. Тя отстъпи с 2:6, 5:7 срещу Барбора Стрицова след 1.34 часа.

За чешката тенисистка това беше втори мач за деня. Заради обърканата от дъжда програма тя трябваше да изиграе мача си с Хедър Уотсън. Стрицова спечели със 7:5, 6:4 за 1.41 часа.

Няколко часа по-късно тя се върна на корта, за да се изправи срещу Пиронкова. След неубедителния първи сет българката подобри играта си във втория, но при 5:2 в своя полза допусна спад и загуби.

Чехкинята започна силно и проби още в първия гейм. Пловдивчанката имаше възможност да върне пробива веднага, но не се възползва. Стрицова направи решителната стъпка към успеха в сета и спечели подаването на българката за 5:1, за да спечели след това с 6:2.

Пиронкова отговори подобаващо. Във втория сет тя подобри значително сервиса си. Пловдивчанката постигна ранен пробив и дръпна с 3:0. След това поведе с 40:0 в четвъртия гейм при сервис на съперничката си, но допусна обрат.

Българката вървеше уверено към изравняване, но след 5:2 се получи спад в играта ѝ. Последваха няколко оспорвани гейма, като тя загуби всичките, за да се стигне до обрата и поражението ѝ.

В четвъртфиналите Пиронкова се справи убедително за 6:3, 6:3 срещу 26-ата в световната ранглиста румънка Ирина- Камелия Бегу. Преди това тя преодоля и украинката Леся Цуренко след 6:4, 6:2.

Дневник