Селекционерът на Испания Висенте дел Боске остана много доволен от представянето и убедителната победа срещу Турция, но призова за спокойствие. "Изпълнихме първата си цел, която беше да излезем от групата. Все още обаче не сме спечелили нищо", каза той на пресконференция.

"Класирахме се за осминафиналите след два мача, което е добър знак. В момента сме на правилния път, но тепърва има още толкова много работа да свършим", каза още Дел Боске, който преследва трети голям трофей с "фурия роха" след световната титла от 2010 г. и европейската от 2012 г.

Испанският треньор е доволен, че отборът най-после се е "отпушил". "Досега имахме трудности в отбелязването, но сега вкарахме три гола. Имахме късмет и бяхме ефективни. Изиграхме добър мач, който контролирахме през цялото време. Сега е време да се насочим към последната ни среща в групата срещу Хърватия."

Алваро Мората, който вкара два от трите гола, допълни: "Трябва да продължим да работим, няма значение дали нещата ни се получават. Всички казваха, че ние, нападателите, не бележим достатъчно голове, но днес направихме добър мач."

"Преди гледах всички мачове на Испания по телевизията, но сега имам възможността да се насладя на двубоите вътре на терена. Това е една сбъдната мечта. Искаме да спечелим и последния ни мач от групата, както и всички двубои до края на шампионата. Най-важното е, че има добра атмосфера в състава и всичко върви добре", допълни голмайсторът на "Ювентус". 

dnevnik.bg