Българският национален отбор по волейбол за мъже записа второ поредно поражение в Световната лига. След като вчера отстъпиха с 1:3 срещу Полша, днес възпитаниците на Пламен Константинов загубиха в три гейма от Сърбия - 26:28, 25:27, 18:25.

Сърбите взеха втора победа от два мача и все още не са губили гейм. Вчера те победиха домакините от Русия в двубой, който се разви по идентичен начин с днешния срещу България - две много оспорвани и трудно измъкнати части, последвани от категорична трета.

Българските волейболисти започнаха много добре двубоя и спечелиха шест от първите девет точки. Те водеха с 8:6 след първата техническа пауза и с 16:14 при втора. Сърбия обаче изравни при 16:16, а оттам последва голямо надлъгване.

Резултатът се движеше точка за точка. Българите стигнаха до два геймбола - при 24:23 и 25:24. Сърбия обаче се спаси и на свой ред два пъти имаше шансове да приключат първата част.

При първия сърбите не успяха, но при втория бе отсъдена мрежа на българите. Константинов поиска видео повторение, каквото обаче не беше предоставено. В крайна сметка след дълги спорове съдиите не промениха решението си.

Във втората част отново българския отбор имаше предимство. Националите водеха с 11:7, но сърбите взеха седем от следващите десет разигравания и изравниха при 14:14.

И този път след второто техническо прекъсване резултатът се движеше точка за точка. България водеше с 22:21, но Сърбия обърна и след като пропусна два геймбола, взе частта с 27:25.

В третия гейм не успяха да се противопоставят по начина, по който го направиха в първите два. Сърбите рано взеха предимство и до края го увеличаваха, за да затворят мача при 25:18.

Утре от 19.10 часа България се изправи срещу домакините в последния мач от турнира в Русия.
 

dnevnik.bg