Волейболистките от националния отбор на България останаха на четвърто място във втора дивизия на световното Гран При.

Възпитаничките на селекционера Иван Сеферинов загубиха от Пуерто Рико с 1:3 (25:23, 22:25, 21:25, 22:25) в мача за бронзовите финали, игран този следобед пред по-малко от 1000 зрители в зала "Конгресна" на ДКС във Варна.

Вчера българките загубиха от Полша със същия резултат и така се простиха с шанса да спечелят промоция за елитната първа дивизия на Гран при през следващата година. Това направиха отборите на Доминиканската република и Полша, които ще играят на финала на по-късно тази вечер.

Преди началото на мача капитанът на България Ева Янева и либерото на тима Мария Филипова получиха специални плакети от Българската федерация по волейбол, след като предварително бяха обявили, че повече няма да играя за националния отбор.

Най-полезна за българския тим стана Емилия Николова с 18 точки (1 блок, 1 ас и 43% ефективност в атака). Ева Янева (5 блока, 19% ефективност в атака) и Мирослава Паскова (1 ас, 40% ефективност в атака) добавиха съответно по 12 и 11 точки, но и това не бе достатъчно за успеха.

Над всички за Пуерто Рико отново бе Карина Окасио с 26 точки (2 блока и 50% ефективност в атака), а Ауреа Крус добави още 16 точки (5 аса, 1 блок, 38% ефективност в атака) за победата.

devnik.bg