Българският национален отбор по волейбол допусна обрат срещу Русия в мач от Световната лига.

Играчите на Пламен Константинов отстъпиха с 1:3 на "сборная" и така завършиха първия състезателен уикенд в надпреварата без успех.

В дебютния си двубой в Калининград българите загубиха със същия резултат от Полша, а вчера бяха надиграни от Сърбия в три гейма.

Селекционерът на Русия Владимир Алекно пусна в стартовия си състав почти всичките си резервни състезатели. Това улесни българите в първата част и те спечелиха със стабилна игра първата част с 25:20.

В средата на втория гейм контузия в глезена получи един от най-добрите в българския състав Тодор Скримов и той не успя да завърши двубоя. Скримов се контузи при наглед безобидна ситуация, като стъпи накриво и навехна глезена си. Отсъствието му разстрои играта на отбора и руснаците взеха инициативата.

Алекно пусна в игра титулярите си Сергей Гранкин, Дмитрий Мусерский и Константин Бакун. Домакините не изпуснаха инициативата в двубоя и стигнаха до закономерна победа.

Интрига имаше единствено в последния гейм, когато няколко пъти българите намаляваха преднината на съперника си до две точки, но така и не успяваха да стигнат до изравняване. Това все пак се случи при 22:22 след мощен сервис на капитана Виктор Йосифов. Алекно веднага поиска прекъсване и то се оказа перфектен ход, тъй като играчите му направиха три поредни точки след него и така сложиха край на спора.

dnevnik.bg