Софийският градски съд (СГС) изиска от ПФК ЦСКА АД да представи копия от всички договори, сключени от дружеството след влизането му в процедура по несъстоятелност.

Ръководството на клуба трябва да покаже доказателства, че при подписването им е искано съгласието на синдика. Освен това трябва да бъде дадена информация за всички прекратени договори и причините за това.

Съдът насрочва за 20 юли заседание, на което освен представителите на клуба и синдика Дора Милева са призовани да се явят кредиторите Димитър Якимов, Петър Жеков, Васил Младенов и "Спортс пропърти мениджмът".

ПФК ЦСКА АД трябва да представи информация за това колко билета са продадени за полуфинала с "Берое" от турнира за Купата на България и какви са приходите. Тогава на "Българска армия" имаше около 15 хиляди зрители, а цените бяха символични - по 1 лев.

ЦСКА е призован да съобщи детайли около спортната си дейност след 5 октомври 2015 г. Клубът трябва да информира как са наети футболистите, след като такива няма на трудов договор. Миналия сезон червените се състезаваха в аматьорската В група.

Освен това съдът изисква писмени обяснения защо пълномощник на изпълнителния директор на дружеството е едни от кредиторите - Милко Георгиев. Иска се и информация какво е свършил Георгиев като пълномощник.

dnevnik.bg