"Левски" ще играе със словенския "Марибор" във втория квалификационен кръг в Лига Европа. В първия мач на 14 юли сините са гости, а реваншът е седмица по-късно в София.

Воденият от Люпко Петрович отбор беше непоставен при жребия.

Сините се завръщат в Европа, след като пропуснаха последните два сезона. Преди това в три поредни години "Левски" отпадаше още след първите си мачове - със "Спартак" (Търнава), "Сараево" и "Иртиш".

"Марибор" е шампион на Словения в 13 от последните 19 сезона. Миналата година отборът завърши втори в първенството.

Преди два сезона словенците играха в групите на Шампионската лига и записаха три равенства по 1:1 с "Челси", "Спортинг" (Лисабон) и при гостуването на "Шалке". Миналото лято бяха отстранени във втория предварителен кръг в турнира от водения от Станимир Стоилов "Астана". "Марибор" спечели с 1:0 у дома, но след това загуби с 1:3 в Казахстан.

Другите два български представителя в Лига Европа вече научиха съперниците си за първия квалификационен кръг. "Славия" ще играе със "Заглембие", а "Берое" с босненския "Радник".

При успех срещу поляците белите ще се изправят срещу "Партизан". Ако преодолее първия си съперник, "Берое" ще спори с победителя от двойката между "Атлантас" и ХИК (Хелзинки).

Дневник