Наставникът на "Левски" Люпко Петрович заяви, че един жребий е добър, ако отстраниш отбора, който ти се е паднал.

Както е известно, по-рано днес сините се паднаха със словенския "Марибор" във втория предварителен кръг на Лига Европа.

"Изтеглихме отбор, който е с най-големия коефициент, който можехме да изтеглим. И ето изтеглихме отбор, който през миналата година игра в Шампионската лига. Не, не съм гледал техни мачове. Със сигурност е много добър отбор. Ще ни бъде много, много трудно", коментира Петрович пред "Дарик".

"Не съм гледал много отдавна словенския футбол, но мисля, че ако беше на нивото от преди 5-10 или 15-20 години "Левски" щеше да бъде големият фаворит. Сега нещата се промениха и фаворитът е "Марибор". И по коефициент, и по статистика виждате къде се намира "Марибор" и къде се намираме ние. Но футболът е игра, в която всеки може да спечели", каза още сърбинът.

"Един жребий е добър, ако успееш да отстраниш съперника си. Вярвам, че може да дойде още някой футболист и да можем спокойно да очакваме първия мач с "Марбиор". Понякога е добре, понякога не, да си домакин в първия мач, сещам се за "Бран". В първия мач в София направихме 0:0, а там завършихме 1:1 и продължихме напред. Никога не се знае", завърши Петрович.

Той призна, че се надява "Левски" да привлече още двама или трима футболисти, като един от тях задължително трябва да е централен защитник.

Дневник