Френските власти задържаха и впоследствие депортираха 11 испански футболни запалянковци, които бяха в страната за европейското първенство.

Агенция "Франс прес" посочва, че ултрасите са били членове на неонацистка групировка и са били арестувани в Ница, след като част от тях участвали в погром над супермаркет, от който отказали да им продадат алкохол.

С това броят на арестите по време на финалите във Франция надвиши 550, съобщават местните медии, позовавайки се на криминалната хроника на полицията.

Предполага се, че най-големият брой задържани е на руснаци, които в първите дни на първенството влязоха в кървави сблъсъци с английски фенове. Според информации на медиите на Острова арестуваните местни привърженици са 30.

Останалите потвърдени арести са на британски фенове - седем северноирландци и петима уелсци.

Европейското първенство безспорно е най-проблемното в историята, като боевете между ултраси се превърна в ежедневие. Те създават и безредици по стадионите, заради което УЕФА започна дисциплинарни производства срещу федерациите на редица държави, сред които Англия, Русия, Хърватия, Албания, Португалия, Унгария и др.

dnevnik.bg