Българските тенисистки Сесил Каратанчева и Изабелла Шиникова напуснаха "Уимбълдън" още в първия кръг от квалификациите. По-рано това направи и Елица Костова.

Каратанчева беше близо до победата, но допусна обрат за 6:3, 6:7 (4), 4:6 срещу Шераза Рей от Франция. Шиникова не успя да се противопостави и загуби с 4:6, 1:6 срещу японката Миза Егучи.

Каратанчева имаше три мачбола, но не се възползва и отстъпи срещу Рей. Мачът ѝ с французойката продължи 2.31 часа.

Срещата започна с пробив за Рей. Българката веднага го върна, а по-късно в първия сет направи втори пробив, за да спечели с 6:3.

Във втория двете си размениха по един пробив, а след 4:4 се получи драматична развръзка. Каратанчева два пъти пробиваше и сервираше за спечелването на мача, но и двата пъти съперничката ѝ успяваше да се спаси. При 6:5 и свой сервис се получи най-дългият гейм в срещата, в който българската тенисистка три пъти можеше да стигне до победата, но допусна изравняване. В последвалия тайбрек Рей се наложи със 7:4 и взе сета.

Изходът на третия сет беше решен от пробива на французойката за 2:1. След това тя съхрани преднината си. В последния гейм Рей поведе с 40:0, а Каратанчева изравни. Френската състезателка обаче спечели гейма, а с това и победата.

Шиникова и Егучи изиграха оспорван първи сет с пет пробива, но японката излезе победител. Във втория азиатката дръпна с 5:0, а българката успя само да стигне до един гейм, преди да загуби.

В основната схема на "Уимбълдън" ще играят Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

Дневник