Нападателят Джейми Варди се разбра за нов четиригодишен договор с английския футболен шампион "Лестър сити", обявиха от клуба.

С това се слага край на спекулациите за негов трансфер. След месец на слухове за бъдещето му той е отхвърлил офертата на "Арсенал", който беше готов да задейства клаузата за откупуване от 20 милиона паунда.

"Лестър сити" днес се договори с представителите на Джейми Варди за удължаване на контракта на английския национал за още четири години. Двете страни се надяват това съобщение да сложи край на спекулациите около бъдещето на Джейми и да потвърди дългосрочното му обвързване с "Лестър сити", се казва в съобщение на клуба.

"Джейми ще продължи да бъде концентриран върху успеха на английския отбор на европейското първенство. Няма да има повече коментари нито от клуба, нито от играча по този въпрос до края на турнира", допълват оттам.

Според последния договор Варди получаваше по 70 хиляди паунда на седмица и се предполага, че с новия контракт ще получава по 100 хиляди паунда. Нападателят отбеляза 24 гола през миналия сезон във Висшата лига. Той беше привлечен в "Лестър" преди четири години от "Флийтууд таун" за 1 милион паунда.

dnevnik.bg