Българският национален отбор по волейбол записа четвърто поредно поражение от началото на тазгодишната Световна лига.

Играчите на Пламен Константинов загубиха с 1:3 (18:25, 25:20, 25:23, 25:20) от Иран в първия си двубой от състезателния уикенд в Белгард. В следващите два дни те ще играят последователно срещу домакините от Сърбия и Бразилия.

"Лъвовете" отново демонстрираха голямата си слабост от началото на сезона - да печелят в първите геймове, но след това да губят концентрация и да завършват неубедително мачовете си.

В първия гейм българите играха много добре, като най-силният компонент от играта им бе блокадата. Те водеха и при двете технически прекъсвания, а в края стигна до убедителна разлика. Втората част се разви коренно различно и азиатците поведоха от самото му начало. Пламен Константинов предприе доста смени и започна да върти състава в опит да намери отговор на играта на иранците, но това така и не се случи и те изравниха.

Третият гейм бе най-равностоен и българите поддържаха минимална разлика до самия му край, когато все пак отново отстъпиха и изостанаха в резултата. В последната част нищо в играта им не се промени, а те сякаш се примириха с поражението.

Дневник