Шампионът на България "Лудогорец" победи "Славия" (Прага) с 2:1 в първата си контрола от подготвителния лагер на тима в Австрия.

"Орлите" решиха мача още в първите 20 минути с голове на Абел Анисе и Джонатан Кафу. В заключителните минути почетен гол за чешкия вицешампион вкара Нешанович.

"Лудогорец" започна по-активно срещата и още в петата минута Джоди Лукоки получи извеждащ пас отдясно, нахлу в наказателното поле на чехите и центрира успоредно по земя. Анисе изпревари бранител на чехите и засече топката в мрежата.

В 14-ата минута нова опасна атака отдясно завърши с пас на Кафу към непокрития Марселиньо, но бразилецът не улучи добре топката и я изпрати в аут. Последва изстрел на Анисе над напрачната греда, а натискът на "орлите" даде резултат в 20-ата минута. След добър самостоятелен пробив Кафу преодоля на скорост двама противникови бранители, излезе очи в очи с вратаря Джозеф Рехак и реализира с техничен удар по земя.

В 31-ата минута Лукоки отново надбяга противниковата отбрана, този път отляво, но шутът му от малак ъгъл бе отразен от Рехак. Пет минути преди почивката чехите за пръв път застрашиха българската врата. Кения стреля опасно от 20 метра, но Стоянов спаси.

В заключителните секунди на първата част Ван Бурен можеше да намали пасива на своя отбор, но ударът му от десетина метра попадна право в ръцете на Стоянов.

След почивката играчите на Георги Дерменджиев намалиха оборотите, но все пак контролираха мача. В 65-ата минута добра атака на разградчани завърши с пас към резервата Жуниор Кишада, който бе съборен в наказателното поле, но реферът прецени, че нарушение няма. Последва опасен удар от фаул на Кафу, който профуча покрай десния горен ъгъл.

В 78-ата минута при една от редките си опасни атаки "Славия" успя да върне един гол чрез Нешанович, който се разписа с шут по земя от 12 метра. До края "Лудогорец" не допусна повече опасности и удържа победата.

Следващата проверка на българския шампион ще е в неделя от 18.30 часа, когато разградчани ще срещнат "Динамо" (Тбилиси).

Дневник