Българският треньор Радостин Стойчев се раздели с волейболния "Тренто". Той е прекратил договора си с клуба, който беше за още две години.

Стойчев обясни, че не му е било лесно да вземе решението. "Последния сезон завърши без да спечелим нито едно отличие и прецених, че вече е време за промяна. Напускането ми не е свързано с нивото на отбора, който ще бъде ще бъде създаден", каза треньорът.

Той благодари на всички, свързани с "Тренто" за осемте си години в клуба. "Заедно имахме много щастливи мигове и записахме големи успехи."

Българският специалист беше в основата на изграждането на волейболния проект "Тренто", започнал преди десетина години. С екипа си успя да превърне отбора в един от водещите не само в Италия, но и в света. "Тренто" стана четири пъти шампион в Серия А1, три пъти триумфира в Шампионската лига и четири на световното клубно първенство.

Президентът Диего Мосна съжалява, но приема избора на Стойчев. "Познаваме се от години и знаем, че винаги е давал всичко от себе си. Искаме просто да му благодарим за всичко, което направи за града и отбора през тези осем сезона. Желаем му всичко най-добро в бъдещета му кариера и не само в нея", заяви Мосна.

Наскоро Стойчев заяви в България, че е отхвърлил предложения на други клубове заради "Тренто". Интерес към привличането му има от "Модена" и други отбори.

Треньорът работи в "Тренто" от 2007 до 2013 г., след което за един сезон беше в турския "Халкбанк", преди да се завърне отново в "Тренто". Почти в цялата си кариера той е работил заедно с Матей Казийски.

dnevnik.bg