Българският национален отбор по волейбол допусна петата си загуба от пет мача в Световната лига този сезон. Воденият от Пламен Константинов състав отстъпи с 1:3 (18:25, 25:21, 19:25, 23:25) срещу Сърбия.

Българите отново имаха възможности за по-добър развой, но не се възползваха. Те остават в дъното на класирането в група 1, докато сърбите са водач с пет победи от петте си срещи.

Това беше вторият двубой между двата състава, като за разлика от първия в Калининград, сега в Белград българите съумяха да вземат гейм.

За България най-резултатен стана Цветан Соколов в 21 точки, а Тодор Скримов добави 12. Основен принос за успеха на сърбите имаше Урош Ковачевич с 18 точки.

Домакините започнаха силно и натрупаха преднина за 5:1. Те играха в ритъм и държаха съперника на разстояние, за да стигнат до 25:18. Във втория гейм България отговори със съсредоточена игра и дръпна с 8:3. Сърбите успяха да се доближат на две точки при второто прекъсване, но не и да направят обрат.

Съставът, воден от Никола Гърбич, изигра силен трети гейм, в който отново имаше превъзходство и заслужи възможността да поведе. Четвъртата част беше оспорвана, като българите пропуснаха своите възможности и загубиха.

Следващият мач на България е с Бразилия в събота следобед.

Дневник