Уелс успя да отправи само един точен удар към вратата на Северна Ирландия, но се класира за четвъртфиналите на Евро 2016 след победа с 1:0.

Единственото попадение в лишения от интересни моменти и голови положения мач дойде в 75-ата минута, когато Гарет Макоули прати топката в собствената си врата след центриране на Гарет Бейл.

Уелс стана вторият четвъртфиналист на Евро 2016, след като по-рано Полша елиминира Швейцара с дузпи. Бейл и компания очакват Белгия или Унгария в спор за място на полуфиналите, а поляците ще играят срещу победителя от мача между Хърватия и Португалия.

Уелските футболисти контролираха мача със Северна Ирландия, но бяха абсолютно безидейни в последната третина на игрището. Северноирландците играха добре групирани в защита и разчитаха на контраатаки, но също не успяваха да измислят нищо в предни позиции и разчитаха на далечни удари.

Първият точен удар дойде в 10-ата минута, когато след центриране отляво топката стигна до Стивън Далас, който стреля към близкия ъгъл, но вратарят Уейн Хенеси спаси.

Северна Ирландия стоеше плътно прибрано в защита и не позволяваше на Уелс да създаде чисти положения за гол. В 19-ата минута Аарън Рамзи прати топката във вратата на Майкъл Макговърн, но попадението правилно бе отменено заради засада.

До края на полувремето и двата отбора стигнаха единствено до няколко по-опасни центрирания, а ситуацията не се промени и след почивката.

В 59-ат минута Уелс стигна до първия си точен удар в мача. Гарет Бейл стреля от пряк свободен удар, но Макговърн изби в корнер.

Уелсците продължиха да търсят гола, направиха онфазивна смяна с включването на още един нападател и в крайна сметка успя да стигнат до попадение. Бейл проби отляво и центрира към вратарското поле, а Макоули си вкара автогол.

До края на мача Северна Ирландия не получи никакви шансове да стигне до възможност да прати мача в продължения и приключи дебютното си участие на европейски финали.

Дневник