Колумбия спечели бронзовите медали от юбилейното издание на Копа Америка, след като в малкия финал се наложи с 1:0 над домакините от САЩ.

По този начин отборът записа най-доброто си представяне на континенталния турнир от 2001 година насам, когато спечели надпреварата.

Единствения гол в 31-ата минута отбеляза Карлос Бака след красива комбинация. Съставите завършиха с по 10 човека, след като в добавеното време червени картони получиха Майкъл Ороско и Сантяго Ариас. Колумбийците победиха САЩ и в мача на откриването на турнира.

Юрген Клинсман направи цели шест промени в състава в сравнение със загубата с 0:4 от Аржентина в полуфинала. За първи път на вратата застана ветеранът Тим Хауърд. Домакините бяха по-активни в началото, но не намираха свободни пространства в противниковата половина.

В 31-ата минута перфектен пас на Хамес Родригес изведе Ариас зад отбраната и той насочи типката с глава към Бака, който с лекота отбеляза 13-ия си гол за Колумбия. Най-близо до изравняването беше Демпси с удар от фаул малко след почивката, но Давид Оспина спаси. Малко след това Хуан Куадрадо уцели гредата, а в края Ороско и Ариас се сдърпаха, за което и двамата бяха изгонени.

Финалът на турнира е тази нощ и в него ще се изправят настоящият шампион Чили и Аржентина.

Дневник