Григор Димитров ще направи опит да върне възходящата посока на кариерата си на третия за годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън".

Най-добрият български тенисист е в огромна дупка от няколко месеца насам и се намира в серия от шест поредни загуби. Поредицата му започна от изпуснатия финал в Истанбул, поставил началото на слабата серия, а след това отпадна в първия кръг на пет поредни турнира.

Жребият на "Уимбълдън", където той е полуфиналист от 2014 година, му осигурява надежда за успешно начало, тъй като първият му съперник е квалификантът Бьорн Фратанджело. Той се намира на 113-о място в световната ранглиста и ще играе в основната схема на турнир от Големия шлем за едва четвърти път.

По програма мачът между Димитров и 22-годишния американец е втори на Корт №16. Първата среща на този корт започва в 13.30 часа българско време и в нея германецът Филип Колшрайбер ще се изправи срещу французина Пиер-Юг Ербер.

При успех Димитров ще има по-трудна задача - във втория кръг го очаква победителят от мача между Жил Симон и Янко Типсаревич. При по-дълга успешна серия сред възможните следващи съперници на българина са Гаел Монфис в третия кръг и Роджър Федерер на осминафиналите.

Димитров призна, че не очаква нещо специално от турнира, въпреки че тук е постигал най-доброто си класиране в надпревара от Големия шлем.

"Последните месеци бяха много тежки за мен и това е повод да съм щастлив от тази победа. Искам просто да изляза на "Уимбълдън", защото обичам тревата, отскока на топката, плъзгането по корта. Надявам се да покажа добра игра, нямам очаквания", коментира тенисистът.

dnevnik.bg