Звездата на световния футбол Лионел Меси обяви, че повече няма да играе за Аржентина. Нападателят взе решението след тежко загубения финал в Копа Америка, където със съотборниците му паднаха с дузпи от Чили. Самият Меси изпусна първата дузпа.

"За мен националният отбор приключи. Опитах много пъти - боли ме повече от всички, че не съм шампион с Аржентина и си тръгвам, без да съм го постигнал", каза Меси.

Един от най-добрите футболисти в света, който на клубно ниво е печелил всичко, остава без спечелено отличие с националния си отбор. В рамките на по-малко от две години Аржентина загуби финалите на три големи първенства, при това по сходен начин. Най-напред небесносините паднаха от Германия след продължения в спора за титлата на световното първенство през 2014 г. в Бразилия. След това дойдоха двата финала срещу Чили в Копа Америка, загубени по идентичен начин.

Към тях трябва да се добави и финалът срещу Бразилия в Копа Америка. През 2007 г. "селесао" спечели с 3:0.

"Невероятно е, но не ни се получава. Сега ни се случи отново и отново след дузпи", каза Меси.

"Това са четири загубени финала и три поредни. Много е жалко, наистина, но така трябва да бъде. Не се получава, опитахме и това е..." Попитан дали решението му е окончателно, Меси заяви: "Мисля, че да".

Вратарят Серхио Ромеро смята, че решението на съотборника му е емоционално. "Не мога да си представя националния отбор без Меси", заяви той.

Нападателят Серхио Агуеро загатна, че и други основни футболисти могат да се откажат от националния отбор. По думите му никога не е виждал Меси да се чувства толкова зле в съблекалнята.

dnevnik.bg