Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че е казал на спортния министър Красен Кралев да събере на среща Гриша Ганчев и Васил Божков. По думите му е време да се сложи край на разправиите около ЦСКА.

Преди ден привърженици на ЦСКА изразиха недоволството си, че сагата около бъдещето на клуба се проточва. Премиерът отвърна, че тя трябва да приключи до сряда-четвъртък, като думите му бяха разпространени от сайта на червените.

"Омръзна ми и съм огорчен! Тези разправии продължават безкрайно, дразнят хората, изнервят ги и ги настройват срещу мен. Не ми е работа да оправям футбола. В ЦСКА крадоха, крадоха и пак крадоха, а сега викат "Бойко, помагай!". Аз не съм взимал страната нито на Гриша Ганчев, нито на Васил Божков. Казал съм на БФС и на министъра на спорта да ги съберат още утре (днес), двамата да се разберат и всичко да приключва. Но законът да се спазва", каза Борисов, цитиран от "7 дни спорт".

Днес е крайният срок за представяне на оздравителни планове за ПФК ЦСКА АД. До момента такъв е внесъл само екипът на Ганчев. В края на миналата работна седмица и Дениз Кизилоз заяви във Facebook, че го е направил, но потвърждение не дойде.

Борисов изтъкна, че не може да заповядва на БФС и че е помогнал на много клубове с отпускане на общо 25 млн. лева за осветление и терени. "И какво получихме? Какъв продукт? Нищо и половина, само разправии. Боби Михайлов отишъл един месец във Франция, а тук само разправии. Тези разправии трябва веднага да спрат. Всички искат, но какво дават? Държавата не е тази, която трябва да вземе на ръчно управление футбола."

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева посочи, че и екипът на Божков е подготвил оздравителен план. "Още не е внесен (до неделя). Не съм се запознала с плана на екипа на Ганчев, той бе внесен в четвъртък. По-важно е кредиторите да се запознаят, аз няма да участвам при избора на план", каза тя, цитирана от "Тема спорт".

Президентът на "Славия" и член на изпълнителния комитет на БФС Венцислав Стефанов заяви, че някой иска да попречи на ЦСКА. По думите му със спечелването на купата изцяло с родни футболисти българският футбол е тръгнал да се възражда.

"Явно някои хора и някои отбори искат да попречат на това възраждане. Ясно е кой се чувства застрашен от завръщане на силен ЦСКА в елита. Ясно е кой иска ЦСКА обезглавен и обезкръвен, за да не му се пречка. Щом ЦСКА взе купата от В група, значи някой много се е уплашил, че в А група този отбор може да постигне нещо много повече", заяви Стефанов пред "Тема спорт".

dnevnik.bg