Италия детронира европейския шампион Испания. „Скуадра адзура“ спечели с 2:0 осминафиналния мач, който се игра на „Стад дьо Франс“ в Париж. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, а победното попадение в срещата отбеляза Джорджо Киелини в 33-та минута. На четвъртфиналите Италия ще се изправи срещу Германия.  

Италия започна много силно мача и отлично пресираше своя съперник, докато испанците допуснаха много брак в действията си и трудно изнасяха топката.

В 8-та минута Алесандро Флоренци центрира от фаул в наказателното поле на Испания, където Грациано Пеле стреля с глава, но Де Хеа направи невероятно спасяване и изби топката в корнер.Три минути по-късно Флоренци центрира в наказателното поле на Испания, където Пеле свали с глава към Джакерини, който стреля, но Де Хеа отново изби, а след това топката срещна левия стълб на вратата му. Джунейт Чакър маркира преди това нарушение на Пеле в атака.

Италия продължи да доминира, а в 24-та минута Матиа де Шилио центрира в наказателното поле на Испания, където Марко Пароло стреля с глава, но не успя да затисне топката и я изпрати в аут.

Андрес Иниеста отправи далечен удар в 28-та минута, но Джанлуиджи Буфон спаси.

Серхио Рамос извърши безмислен фаул в 32-та минута срещу Пеле на границата на наказателното поле на Испания. Италия поведе в 33-та минута. Едер стреля от фаул, Де Хеа не се намеси по най-добрия начин и Джакерини чукна към Киелини, който вкара в опразнената врата.

Емануеле Джакерини отправи много хубав удар в 45-та минута, но Давид де Хеа демонстрира чудесен рефлекс и изби топката в корнер.

Фабрегас центрира в 50-та минута в наказателното поле на Италия, където Алваро Мората стреля с глава, но Джанлуиджи Буфон спаси.

Едер изскочи сам срещу Давид де Хеа в 55-та минута, но вратарят на Испания спаси удара му.

Защитата на Испания допусна много груба грешка в 62-та минута, но италианците не успяха да се възползват от нея и Жорди Алба в последния момент успя да изчисти.

Испания направи невероятен пропуск в 70-та минута. Фабрегас подаде към Иниеста, който с едно докосване продължи към Адурис, а той стреля встрани от десния стълб на вратата на Де Хеа.

Две минути по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Италия, Серхио Рамос стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Испания бе много близо до изравнителния гол в 75-та минута, когато се наложи Буфон на два пъти да отразява удари на Иниеста и Пике. Васкес подаде към Иниеста, който стреля от границата на наказателното поле, но Буфон боксира в корнер. Минута по-късно Жерар Пике отправи много хубав удар, но Буфон спаси.

Италия направи нов невероятен пропуск в 85-та минута, когато Лоренцо Инсиние финтира Серхио Рамос, след което отправи далечен удар, но Де Хеа спаси.

Последният шанс за Испания бе в 90-та минута, когато след груба грешка в защитата на Италия топката попадна в Жерар Пике, който отблизо стреля, но Джанлуиджи Буфон успя да спаси.

Италия вкара втори гол в първата минута на добавеното време на срещата. Матео Дармиан пусна пас към Пеле, който отблизо разстреля Де Хеа.

Така Италия ще се изправи срещу Германия на четвъртфиналите на Европейското първенство. 

Гонг.бг