Анди Мъри, Стан Вавринка и шампионката Серена Уилямс започнаха с победи участието си в "Уимбълдън". От тримата единствено швейцарецът загуби сет в първия си мач в надпреварата.

Мъри не остави никакви възможности пред Лиъм Броуди в британския дуел от първия кръг. Шотландецът, който е втори в схемата, се наложи с 6:2, 6:3, 6:4 само за 1.45 часа.

Мъри изигра мача силно и направи достатъчно, за да не хаби излишни усилия. Той печелеше много убедително сервис-геймовете си, като в пет от тях не даде точка на съперника си. Броуди имаше само две възможности за пробив, като те дойдоха в шестия гейм на третия сет, но Мъри се спаси.

Вторият в схемата, от своя страна, държеше всичко под контрол и използваше почти всяка от възможностите си за пробив, за да стигне до убедителния успех.

Вавринка имаше повече затруднения, но стигна до 7:6 (4), 6:1, 6:7 (2), 6:4 срещу Тейлър Фриц. В първия сет двамата печелеха категорично сервис-геймовете си. Американецът стигна до единствения шанс за пробив, но не се възползва. В тайбрека швейцарецът се възползва от опита си и спечели.

Във втория сет картината се промени и Вавринка направи три пробива, за да увеличи преднината си. В третия отново липсата на пробиви доведе до тайбрек, но този път Фриц излезе победител след 7:2 точки.

Вавринка влезе вихрено в четвъртия сет и дръпна с 4:0. Той обаче позволи съперникът му да върне единия пробив и да намали до 3:4. Все пак швейцарският тенисист стигна до победата с 6:4.

Шампионката Серена Уилямс стигна до 6:2, 6:4 срещу Амра Садикович. Срещу квалификантката тя започна уверено и след ранен пробив поведе с 3:0. В петия гейм швейцарката можеше да върне пробива, но американката се защити. В края Уилямс завърши с още един пробив за 6:2.

Садикович проби за 2:1 във втория сет, но веднага допусна пробивът да бъде върнат. Сетът вървеше оспорвано, но в десетия гейм Уилямс проби, за да стигне до 6:4 и да приключи мача.

Дневник