Футболната асоциация на Англия е готова да назначи Гарет Саутгейт за селекционер на националния отбор, но само временно.

Треньорът на младежкия национален тим до 21 години ще води "трите лъва" на старта на световните квалификации, докато приключи търсенето на голямо име за наследник на Рой Ходжсън, твърдят Би Би Си и "Скай спортс".

Ходжсън, който заемаше поста в продължение на четири години, подаде оставка след провала срещу Исландия в осминафиналите на Евро 2016. От ФА подкрепиха решението му и заявиха, че незабавно започват търсенето на нов селекционер.

"Бихме искали да намерим още за първия мач от световните квалификации. Ако не успеем, имаме план за временен треньор. Не искам да говоря за имена, но изборът е доста очевиден", каза днес изпълнителният директор на ФА Мартин Глен.

Изборът за селекционер е поверен на Глен, члена на борда на ФА Дейвид Гил и техническия директор на асоциацията Дан Ашуърт. Тримата планират да проведат мащабни консултации, преди да стеснят кръга от кандидати.

"Това е много важно решение. Трябва да изберем точния човек. Ако се налага да изчакаме няколко месеца, така и ще направим", каза още Глен.

Той не изключва напълно вероятността да се изчака до края на идния сезон, за да бъде привлечено някое от големите имена като Арсен Венгер, които в момента са ангажирани. "Много малко вероятно е обаче да чакаме толкова дълго", допълни Глен.

dnevnik.bg