Старши треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан иска да привлече сънародника си Нголо Канте, твърди в. "Марка".

Опорният халф е обект на огромен интерес, след като направи изключителен сезон в "Лестър" и продължава да впечатлява с изявите си и на Евро 2016.

Зидан се нуждае от подсилване на дефанзивната част от полузащитата, тъй като в момента разполага само с един типичен "черноработник" - Каземиро. Той се е спрял на 25-годишния Канте, който е определян във Франция като "новия Макелеле".

Канте беше привлечен в "Лестър" през лятото на 2015 г. Той впечатли скаутите на "лисиците", след като в предходния сезон беше играчът с най-много отнети топки в големите пет първенства на Европа. Това се оказа трансферът на годината във Висшата лига.

Канте, който струваше на "Лестър" едва 8 млн. евро, в момента е оценяван на 20 млн. евро от transfermarkt. Според медиите на Острова в договора му има клауза за откупуване срещу 25 млн. евро, но това не е потвърдено от клуба.

Сериозен интерес към французина има и "Пари Сен Жермен", като според "Марка" парижани ще направят всичко възможно да го вземат след Евро 2016. "Челси", който от новия сезон ще бъде воден от Антонио Конте, също е сред споменаваните кандидати.

dnevnik.bg