"Лудогорец" записа първо равенство в контролите от лятната си подготовка в Австрия, след като завърши 1:1 с "Динамо" (Москва).

Преди това шампионите постигнаха победи срещу "Славия" (Прага) с 2:1 и "Динамо" (Тбилиси) с 3:0.

Зотов вкара за изпадналия за пръв път в историята си тим в 28-ата минута, а Марселиньо от фаул оформи крайния резултат в 41-ата.

Разградчани започнаха по-активно мача, но постепенно руснаците вдигнаха оборотите и се опълчиха на съперника си. Така се стигна до средата на полувремето и първата опасна ситуация в двубоя, която бе пред вратата на "Лудогорец", но Бечирай стреля от външната страна на мрежата.

Лекото преимущество на руснаците даде резултат и в 28-ата минута тяхна хубава атака по левия фланг завърши с подаване на Бичрай към Зотов, който без проблеми засече топката в мрежата.

"Лудогорец" реагира и в 41-ата минута се възползва перфектно от нарушение в близост до наказателното поле, след което Марселиньо се разписа от фаул.

Пет минути след подновяването на играта и руснаците получиха правото да изпълнят фаул от същата позиция и също бяха близко до гола, но ударът на Панченко обаче срещна напречната греда. В 53-ата минута хубав изстрел от воле на Марселиньо мина на косъм от сглобката.

На два пъти се стигна до спречквания между играчи на двата отбора, но до по сериозни инциденти не се стигна, а резултатът се запази до края.

"Не беше най-трудната контрола. Съперникът ни си имаше своите достойнства. Играха малко по-твърдо, което поизнерви футболистите ни. Един мач, който показва много неща, върху които може да се работи и да се коригират. Имахме ситуцаии за още голове, но това не е най-важното", коментира наставникът на "орлите" Георги Дерменджиев.

"Бяхме с човек по-малко при техния гол, Минев бе контузен и не се ориентирахме бързо. Времето и за Препелица, и за Кешеру е малко, те са на по една тренировка с нас. При тях трябва да внимаваме много в подготовката, защото скоро се завърнаха от европейското. В контролите играчите ще покажат кои са в най-доброто състояние. Важното е как ще се чувстват функционално", добави специалистът.

Дневник