Организаторите на "Уимбълдън" официално потвърдиха, че мачът между Григор Димитров и Жил Симон от втория кръг на турнира ще се доиграе утре заради непрестанния дъжд над Лондон.

Срещата стартира доста след предварително обявения начален час и бе прекъсната след само гейм и половина. Двамата тенисисти чакаха в готовност над час и половина, преди да бъде оповестено окончателното решение.

В този период бе направен и опит корт №1 да бъде разпокрит, но след усилването на валежите организаторите се отказаха. Още при излизането на Симон и Димитров реферът на срещата инструктира двамата тенисисти да загреят, но ги предупреди, че е се взтепърва ще се вземе решение дали мачът да започне.

Симон с поведението си показа, че не е много доволен от форсирането на началото. Димитров стартира безупречно и спечели на нула първото си подаване. В следващия гейм при 30:15 за Симон французинът удари топката до основната линия, а съдията отсъди аут.

Обжалването на Симон показа грешка на лайнсмена, а оттам французинът започна серия оплаквания. Той протестира първо срещу решението на главния съдия за преиграване на точката, а после седна на стола си, като каза, че тревата е мокра и това я прави опасна за здравето на играчите.

Докато диалогът между него и рефера течеше, на корта заваля по-силно. В крайна сметка след няколко минути децата, които отговарят за покриването на корта при дъжд се появиха, а мачът бе прекъснат.

Дневник