Роджър Федерер се класира за третия кръг на "Уимбълдън", като в процеса сложи край и на приказката на една от изненадите в тазгодишния турнир.

Поставеният под №3 швейцарец победи 772-ия в света представител на домакините Маркъс Уилис с 6:0, 6:3, 6:4 за 84 минути игра.

Седемкратният шампион от Лондон взе безпроблемно първия сет, във втората част проби в шестия гейм, след което поведе с 5:2 и нямаше проблеми за затвори и втората част.

Третият сет беше най-оспорван, като в него Уилис се представи достойно и дори при 3:2 в своя полза имаше възможност за пробив, но не успя да я реализира. В последствие Федерер проби за 5:4 и след това при собствен сервис стигна до успеха.

"Маркъс донесе една друга енергия на корта. Той нямаше какво да губи и направи някои наистина добри удари. Игра като тенисист от топ 50. Надявам се да продължи да прогресира и му го пожелавам. Аз лично се чувствам добре физически. Радвам се, че вече съм в третия кръг", заяви след двубоя Федерер.

Приказката за 25-годишния британец очаквано приключи срещу Федерер, но Уилис спечели с представянето си публиката. Той спечели специален турнир, за да получи "уайлд кард" за квалификациите на "Уимбълдън", които също преодоля, а в първия кръг при дебюта си в основна схема на Големия шлем сензационно елиминира 54-ия в света Ричардас Беранкис от Литва в три сета.

По-рано днес за третия кръг на надпреварата се класира и световният №1 Новак Джокович, който спечели с 6:4, 6:3, 7:6 (5) срещу 55-ия в световната ранглиста Адриан Манарино от Франция.

Дневник