Участието на Еден Азар в четвъртфиналния мач на Белгия срещу Уелс от европейското първенство по футбол е под въпрос.

Това разкри селекционерът на "червените дяволи" Марк Вилмотс. Той обясни, че звездата на "Челси" може би няма да тренира и в четвъртък, защото неговото състояние не му позволява да проведе пълноценно занимание.

Двубоят срещу Уелс пък е в петък от 22.00 часа и не е ясно дали треньорският щаб ще рискува с пускането на Азар в игра.

"Наистина се надявам Азар да тренира в четвъртък, но той все още изпитва болки в бедрото и трябва да се лекува. Работим върху това той да бъде 100% готов за четвъртфинала, но не можем да дадем точен срок за завършване на лечението. Не може да кажем кога точно той ще бъде добре. Иска ми се, но не можем. Медицинският щаб работи върху това", каза Вилмотс.

"Те са много корав отбор. Добри са в защита и играят с трима централни бранители. Те сами ти позволяват да мислиш, че ще им вкараш лесно гол, но в крайна сметка става точно обратното. Ако не играем на върха на възможностите си, ще имаме много проблеми", обясни крилото на белгийците Дрис Мертенс.

Ромелу Лукаку добави, че белгийците ще обърнат специално внимание на двама уелски национали: "Ще опитаме да неутрализираме Аарън Рамзи и Гарет Бейл, защото те са им водещите играчи. Ще намерим начин да го направим, но трябва да внимаваме много и с останалите футболисти на терена."

dnevnik.bg