Българският тенисист Григор Димитров и Стив Джонсън започнаха мача помежду си от третия кръг на "Уимбълдън", но при резултат 3:4 в първия сет беше прекъснат заради дъжд. Срещата трябва да се доиграе в събота.

Двамата дълго чакаха да дойде редът им да излязат на тревата. Мачът се забави заради валежите в Лондон, които объркаха и програмата в петък.

Двубоят започна около 21.30 часа българско време с гейм, в който Димитров сервираше. Той беше поставен до стената, след като съперникът му поведе с 40:0 и имаше три възможности за пробив. Хасковлията влезе в силна серия и с пет поредни точки взе гейма.

В следващия Димитров имаше два шанса за пробив, но не се възползва. След размяна на два бързи гейма за 2:2 се стигна до петия гейм, в който Джонсън проби на нула.

Последваха два огледални гейма. В първия Димитров поведе с 40:15 и се стигна до равенство, след което българинът имаше нова възможност за пробив, но американецът се спаси. В следващия гейм се случи същият развой, но с обратен знак. Така при 4:3 дойде дъждът и се наложи мачът да бъде прекъснат и пренасрочен за събота.

В друг прекъснат двубой шампионът Новак Джокович е на прага на изненадващо отпадане. Сърбинът губи с 6:7 (6), 1:6 от Сам Куери.

Първият сет вървеше без пробиви, като при 5:5 американецът поведе с 40:0 и беше близо до това да спечели подаването на Джокович. Защитаващият титлата си тенисист се защити и се стигна до тайбрек. В него Куери беше по-добър и с 8:6 взе сета.

Във втория се случи нещо, което рядко може да бъде видяно - сърбинът изгуби пет поредни гейма след 1:1 и отстъпи в сета. За негова радост дойде дъждът и мачът беше прекратен. В събота шампионът ще трябва да направи обрат, ако иска да продължи защитата на титлата си.

Сърбинът е без загуба в турнирите от Големия шлем от финала на "Ролан Гарос" през 2015 г.

Седемкратният шампион Роджър Федерер спечели с лекота с 6:4, 6:2, 6:2 срещу Даниел Еванс от Великобритания. Мачът се изигра, тъй като беше на централния корт, който е единственият с покрив.

Дневник