В борбата за европейския футболен трон останаха четири отбора - домакинът Франция, световните шампиони от Германия, правещите страхотно впечатление дебютанти от Уелс и грозното пате на Евро 2016 Португалия.

В неделя французите допълниха финалната четворка, след като изиграха най-убедителния си мач от началото на турнира и сложиха край на приказката на Исландия след победа с 5:2.

"Петлите" са на две крачки от мечтата да спечелят европейската титла на родна земя. Сега обаче им предстои най-тежкото изпитание - сблъсък със световния шампион, който премина през инфарктни дузпи, за да спечели тактическия дуел с Италия.

Полуфиналът между Франция и Германия е втори в програмата и ще се играе на 7 юли от 22.00 часа на "Стад Велодром" в Марсилия.

На 6 юли от 22.00 часа в Лион е първият полуфинал, който противопоставя Уелс на Гарет Бейл и Португалия на Кристиано Роналдо.

"Драконите" надиграха по впечатляващ начин сочените за фаворити в този поток белгийци, докато иберийците не спечелиха нито един от петте си двубоя в редовното време, но въпреки това стигнаха финалната четворка след успех с дузпи срещу Полша.

"Разбира се, Уелс и Исландия са отборите, които всички харесват, защото никой не очакваше те да стигнат толкова далеч в турнира. Въобще не съм притеснен от факта, че в случая сме грозното патенце. Интересува ме само финалът и неговото спечелване", заяви треньорът на Португалия Фернандо Сантош.

"Дали искам хората да ни харесват? Да, но ако трябва да избирам между това да сме грозното патенце и да сме все още в турнира или пък да ни харесват всички, но да сме си у дома, предпочитам първото", добави селекционерът.

Програма за полуфиналите:

6 юли (сряда), 22.00 ч.
Португалия - Уелс (БНТ 1/БНТ HD)

7 юли (четвъртък), 22.00 ч.
Германия - Франция ("Нова"/"Диема спорт")

dnevnik.bg