Привърженици на двете дружества ЦСКА - на Гриша Ганчев и автентичния клуб, влязоха в словесен конфликт на стадион "Българска армия".

Те бяха там заради първата тренировка на оригиналното дружество, което в момента е в процедура по несъстоятелност.

Феновете на този тим определиха другите привърженици като "продажници", тъй като подкрепят сложния хибрид на Ганчев. Останалите пък скандираха името на бизнесмена, който преименува "Чавдар" (Етрополе) на "ЦСКА - София", а това дружество купи "Литекс" и придоби лиценза му за професионалния футбол. От БФС обаче бяха категорични, че новият ЦСКА не може да носи емблемата и успехите на оригиналния тим.

Засиленото полицейско присъствие пред стадиона предотврати физически сблъсъци между двете групи фенове.

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева разкри, че Николай Паслар е издал заповед за недопускане на външни лица на стадиона с цел да се предотврати тренировката на оригиналния отбор днес, но тя е скъсана. Потвърждение за това се появи днес на официалния си сайт. Все пак достъп на играчите беше предоставен само за пистата на стадиона, под предтекст, че трябва да се пази тревното покритие.

"Съгласихме се, че трябва да има тренировка и че феновете ще бъдат допуснати. Не трябва да има ескалация на напрежението и феновете трябва да се държат възпитано. Ако искат да гледат тренировката, могат да я гледат", коментира Милева и отговори с "не" на въпрос нормално ли е да има два ЦСКА.

Тимът на ПФК ЦСКА АД все пак проведе първото си занимание, което мина под ръководството на братята Адалберт Зафиров и Мартин Зафиров, както и на треньора на вратарите Илиян Василев.

Дневник