Защитникът на шведския "Хекен" Симон Сандберг е близо до трансфер в "Левски". Според медиите в страната сините вече са изпратили оферта за 22-годишния футболист.

Централният бранител има договор до края на настоящия сезон в Алсвенскан, който завършва в началото на декември. Сините ще трябва да платят трансферна сума, но тя няма да е голяма заради изтичащия след по-малко от половин година контракт.

Сандберг е на 22 години, а от началото на сезона в Швеция взе участие в 11 от 12-те мача на "Хекен". Той е продукт на академията на клуба от Гьотеборг, а от 2012 г. е част от мъжкия отбор, за който има 52 срещи и едно попадение.

Централният бранител има и мачове за националните гарнитури на Швеция до 17, до 19 и до 21 години.

Попитан за бъдещето на Сандберг, спортният директор на "Хекен" Сони Карлсон заяви: "Нямам какво да кажа по въпроса. Ситуацията със Сандберг е същата като тази с останалите играчи, чиито договори изтичат - преговаряме и няма да дискутираме това с медиите."

Все пак той допълни, че "Хекен" има група от 28 футболисти и не е проблем да се раздели с някои играчи, тъй като по думите му тази бройка е "твърдя голяма" за първия отбор. 

dnevnik.bg