Българският футболен съюз (БФС) потвърди състава на Първа лига, а с това и участието в елита на отбора на дружеството, което беше преобразувано от "Литекс" в "ЦСКА-София".

В същото време футболният съюз удължи крайния срок за попълване на формата на Втора лига група до 25 юли, което ще даде възможност на ПФК ЦСКА АД да участва във второто професионално ниво, ако бъде приет оздравителният план на екипа на Васил Божков.

ПФК ЦСКА АД е подал заявка за участие заедно с още четири клуба - "Локомотив" (София), "Ботев" (Враца), "Етър" (Велико Търново) и "Витоша" (Бистрица). Те имат срок до 25 юли да подадат всички необходими документи, за да получат лиценз за Втора лига.

Събранието на кредиторите на ПФК ЦСКА АД, на което ще бъдат разгледани одобрените оздравителни планове, ще се състои на 20 юли. Вторият внесен план - този на настоящото ръководство на изпадналото в несъстоятелност дружество - днес беше върнат за поправки, които трябва да се нанесат в срок от седем дни.

"Като нямаш приет оздравителен план, няма как да играеш в професионалния футбол. То затова е даден този срок, за да се види какво ще се случи на събранието на кредиторите", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов на пресконференцията след днешното заседание на изпълкома.

Той допълни, че не се притеснява от евентуалното участие на два клуба с името ЦСКА. "Ако всичко е законно, нищо не ме притеснява. Има 32 отбора с името "Ботев", 22 отбора "Левски", 18 отбора "Пирин", има "Чикаго файър и така нататък", допълни Михайлов.

dnevnik.bg