Ивайло Петев остава селекционер на националния отбор по футбол, но ще работи под контрола на Йордан Лечков. Това реши изпълнителният комитет на БФС на днешното си заседание, на което треньорът представи отчета си за представянето на тима.

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че на Петев са били зададени множество въпроси от членовете на изпълкома, на които той е отговорил, но оставка не му е искана.

"Петев остава треньор с по-голям контрол от Лечков и евентуално ще намерим още един човек. Откакто съм президент, националният отбор има всички необходими условия и пълна свобода на действие. Очевидно това не работи, така че трябва да има контрол", каза Михайлов.

Основната цел ще бъде подмладяването на националния отбор. "Още повече с оглед квалификационната група за световното първенство. Петев не го направи в последната година и половина. Явно се страхуваше, че ако няма резултати, ще бъде сменен", обясни президентът на БФС.

От следващия сезон правилото за задължителен млад играч до 21 години в Първа лига отпада и ще бъде наложено за Втора лига. По думите на Михайлов 70% от клубовете, които са участвали в срещите за новия елит, не искат това правило.

По инициатива на президента на "Славия" Венцислав Стефанов ще бъде предложено за гласуване клубовете, които залагат на млади играчи до 21 години, да получават "някакъв бонус" от приходите от телевизионните права. 

dnevnik.bg