Селекционерът на Португалия: Ние сме грозното пате на Евро 2016 - 03 юли
Португалия и Уелс се изправят един срещу друг тази вечер, за да определят първия финалист на Евро 2016. Двата състава се справиха успешно дотук в по-лекия поток, но имат огромно желание да продължат пътя си.

Във финала победителят ще се изправи срещу някой измежду световния шампион Германия и домакина Франция. Но първо трябва да бъде направена първата крачка.

До момента португалците все още не са спечелили мач в редовното време. Това обаче не им попречи да се наредят сред четирите най-добри. За иберийците това е пето участие в полуфиналите на европейски първенства, като имат само една победа.

Уелс прави забележителен дебют в надпреварата. Последният случай, в който дебютант достигна до полуфиналите, беше походът на Швеция през 1992 г.

На пръв поглед двубоят между двата състава изглежда като дуел между големите звезди Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Уелският национал няколко пъти вече изтъкна, че не е важен той, а отборът. С играта си британците оправдават думите му. Те не само печелеха, но впечатлиха и с играта си. Кулминацията до момента беше шоуто срещу Белгия.

Проблем пред Крис Коулман е, че няма да може да използва наказаните Арън Рамзи и Бен Дейвис. Извън състава на колегата му Фернандо Сантош е Карвальо, който също няма право да играе. Под въпрос заради травма е защитникът Пепе.

"Имам доверие на всички момчета. Те са наясно с изискванията, влизат със същата настройка и аз нямам притеснения относно това кой ще започне като титуляр. Рамзи е един от най-добрите играчи на европейското, но има кой да го замести", каза Коулман.

Според него Португалия е фаворит заради по-големия си опит. "Отстъпваме по много показатели. Понякога се получава грозен мач, но трябва да си готов на всичко, за да останеш в мача", добави Коулман.

"Ключът към победата е правилната тактика. Трябва да се концентрираме върху своята игра. Роналдо е един от най-добрите в света, но Португалия има и други козове. Разчитаме на отборни действия, както го правим през целия турнир. Не е необходимо Бейл да ми казва как играе Роналдо. Гледаме го доста години и отлично знаем какво може той", заяви селекционерът на Уелс.

Наскоро колегата му Сантош оприличи Португалия на "грозното патенце" на Евро 2016. "Разбира се, Уелс и Исландия са отборите, които всички харесват, защото никой не очакваше те да стигнат толкова далеч в турнира. Въобще не съм притеснен от факта, че в случая сме грозното патенце. Интересува ме само финалът и неговото спечелване."

Той посочи, че това няма да е мач между Роналдо и Бейл. "И четирите отбора, които останаха, са силни и всеки от футболистите иска да спечели купата", заяви Сантош.

dnevnik.bg