Инна Ефтимова се класира за полуфиналите в бягането на 100 метра на европейското първенство по лека атлетика в Амстердам

Българската спринтьорка преодоля квалификациите с петото най-добро време - 11.39 секунди. Тя подобри с 0.01 сек. върховото си постижение за сезона.

Ефтимова зае четвърто място в най-бързата серия - първата, от която за полуфиналите се класираха цели седем състезателки.

Серията беше спечелена от германката Ребека Хаазе, която постигна най-добрия резултат за деня - 11.23 секунди. По-бързо от българката бяха още Рамона Папьоану от Гърция и Наоми Сидни от Холандия с 11.36 секунди и Олеся Повх с 11.37 секунди.

Квалификациите излъчиха 15 полуфиналистки, а 12 спринтьорки имат директно място заради класирането си в ранглистата. Сред тях е европейската шампионка в дисциплината от 2012 г. Ивет Лалова, на която тази вечер предстои финал на 200 метра.

28-годишната Ефтимова също участваше в дългия спринт, като отново преодоля квалификациите и отпадна в полуфиналите.

Полуфиналите в бягането на 100 метра при жените са утре вечер от 20.15 часа. Ефтимова ще бяха на втора пътека в първата серия, а Лалова - на пета пътека във втората.

dnevnik.bg