"ЦСКА - София" допусна обрат за 2:5 срещу "Краснодар" в приятелска среща в Австрия. Червените поведоха с два гола, но допуснаха обрат.

Треньорът Христо Янев започна мача с десетима български футболисти, а единственият чужденец беше Густаво Кулма.

ЦСКА започна силно и още в третата минута можеше да поведе, но Кирил Десподов улучи греда след удар от фаул. В 13-ата Кулма вкара с глава след центриране от пряк свободен удар на Борис Галчев. Вторият гол дойде в 24-ата, когато беше отсъдена дузпа за нарушение срещу Самир Аясс. Десподов стреля точно за 2:0.

Малко след това руснаците съумяха да намалят. Бразилецът Вандерсон се възползва от грешка на Лазар Марин.

След почивката Янев направи няколко промени. В началото на второто полувреме футболистите на "Краснодар" стигнаха до пълен обрат, като Маурисио Перейра се разписа два пъти. Най-напред в 49-ата минута той вкара от дузпа, а две минути по-късно завърши успешно отлична атака на отбора си.

Резервата Ари вкара четвъртия гол за "Краснодар" в 74-ата минута. Пет минути преди края на мача точен от дузпа беше и Рикардо Лаборде.

В следващата се приятелска среща в Австрия ЦСКА играе с "Динамо" (Киев) на 10 юли. До началото на сезона предстоят два мача с отбори от Серия А - с "Интер" на 14 юли в Австрия и с "Удинезе" на 23 юли при представянето на отбора на "Българска армия".

Днневник