Селекционерът на Гемания Йоахим Льов не успя да скрие разочарованието от отпадането на своя тим на полуфиналите на Евро 2016.

Бундестимът доминираше през първото полувреме, но въпреки това загуби с 0:2 от домакина Франция и напуска турнира.

"Бяхме по-добрият отбор - в единоборствата, в контрола на топката. Пропуснахме обаче много нелеп гол, това си беше и малшанс. За съжаление не се възползвахме от положенията, които имахме. През 2010 и 2012 година загубихме полуфиналите от отбори, които ни надиграха. Днес не беше така. Французите почти не ни пресираха и тотално доминирахме в средата на терена. Опитахме всичко, но така и не вкарахме гол", заяви Льов.

"Мисля, че Франция ще победи на финала. Португалците изглеждат прекалено неуверени, за да ги смятаме за фаворити. Днес Франция не ни надигра, но когато си победил с 2:0, няма как това да е незаслужено. Голът в края на първото полувреме беше истински шок за нас. Момчетата бяха много разочаровани в съблекалнята, защото играта до момчента не предвещаваше подобно нещо", продължи германецът.

"Беше трудно да заменим контузените Гомес и Кедира, както и наказания Хумелс. В хода на мача и Боатенг получи травма. Всички се стараха и не мога да ги виня. Сега съм много разочарован и не искам да говоря за бъдещето", завърши селекционерът на Бундестима.

Дневник