Ивет Лалова не скри радостта си от спечелването на сребърния медал на 100 метра от европейското първенство в Амстердам и го определи като завръщане в елита на Стария континент.

"Много съм щастлива от този сребърен медал. Отново съм в елита на Европа. За мен, в този етап на кариерата ми не са важни толкова медалите, колкото постоянството. Пак съм тук", ззаяви Лалова, която донесе на България първото сребърно българско отличие в тази дисциплина.

"Продължаваме напред със 100 метра в петък. Чувствам се добре. Знам, че мога да бъда и по-бърза. Дадох обаче всичко от себе си. Дина (Ашър-Смит) обаче бе над всички. Тя е изключителен състезател", допълни Лалова пред "24 часа".

Тя не бе единствената българка с отличие във вчерашния ден, след като и Мирела Демирева се окичи със сребро в скока на височина.

"Не съм смятала колко отдавна не съм взиамала медал. Очаквах го и наистина дойдох тук за медал. А и за няколко минути България да спечели два медала - чувството е невероятно. Не може да се опише, може само да се почувства", заяви Демирева след награждаването си.

"Виждах се шампионка. И преди, и по време на състезанието. Бях решила, че ще се боря за най-доброто, пък каквото стане. Всеки път, когато се видим (с журналистите) на голямо първенство плача, сега не плача. Мисля, че и това е доста показателно", коментира още Демирева.

Двете български медалистки бяха поздравени от спортния министър Красен Кралев, който изгледа на живо финалите и в двете дисциплини.

Дневник