Спринтьорката Ивет Лалова изрази радостта си от постигнатите успехи на европейското по лека атлетика в Амстердам. Тя стана първата българка с два медала в спринта от голям шампионат, като взе сребро на 100 и на 200 м.

Следващата ѝ голяма цел са олимпийските игри в Рио 2016. "Много е трудно да се постигнат два върха на спортната форма за един сезон. Все още работя на висок обем, а за Рио трябва да бъда в още по-добра форма."

"Още не мога да осъзная какво съм направила", заяви Лалова след успеха си в Амстердам. "Да, очаквах медала. Тренирах и работих много за това първенство. Бях готова за медалите и на 100 метра, и на 200 метра. Във финала на 100 метра духаше лек страничен вятър, което допълнително ни затрудняваше", каза тя. По думите влияние е оказала и огромната подкрепа към холандката Дафне Схипърс, спечелила златото.

Българката обясни, че пистата в Амстердам е била по-особена. "Малко е мека и след като бягаш чувстваш умората по-късно. Инна Ефтимова се контузи на полуфинала. Виждате какво стана с Дезире Хенри, която изнесоха на носилка след финала на 100 метра. Имаше и други атлети, които се контузиха и това не е случайно."

"Много се радвам за Мирела (Демирева спечели сребро в скока на височина) и жалко за Габриела Петрова. Габи трябваше да се класира за финала след всичко, което преживя", добави Лалова.

dnevnik.bg