Звездата на Португалия Кристиано Роналдо вярва, че отборът му има възможност да стане европейски шампион. Иберийците ще играят с домакина Франция във финала в неделя.

"Франция е малко повече фаворит от нас, защото играе у дома. Но това е финал и всичко е възможно. Вярвам, че Португалия ще спечели", каза Роналдо в интервю за сайта на първенството.

По думите му отборът се е представил силно в полуфинала с Уелс. "Играхме добре, вкарахме два важни гола срещу състава, направил сензация на Евро 2016 - прекрасен отбор с отличен треньор."

Роналдо каза, че за него би значело много да стане шампион. "Това е нещо, за което винаги съм мечтал - да спечеля с националния отбор".

"Спечелил съм всичко на клубно и индивидуално ниво, би било прекрасно постижение да спечеля нещо и за Португалия. Вярвам, че това е възможно, както вярват и колегите ми от цялата страна. Трябва да имаме положително мислене, защото вярвам, че в неделя ще бъде първият път, в който Португалия ще спечели голям турнир", добави нападателят.

Дневник