Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще стартира пръв в Гран при на Великобритания. Англичанинът зарадва почитателите си с успех в драматичната квалификация.

Пилотът на "Мерцедес" изпревари с 0,3 сек. съотборника си Нико Розберг. Двамата бяха единствените, които слязоха под 1:30 мин по време на квалификацията.

"Имаше голямо напрежение преди тази последна обиколка. Знаех, че не мога да подведа хората", каза Хамилтън. Той добави, че ще даде всичко от себе си в неделя.

За Хамилтън това беше общо 55-и полпозишън в кариерата. Той е на трето място в историята по този показател и се доближи на 13 от първенеца Михаел Шумахер и на десет от Айртон Сена.

От втората редица в състезанието ще започнат състезателите на "Ред бул". Макс Верстапен даде третото най-добро време, следван от Даниел Рикардо. Двата болида на "Ферари" допълниха челната шестица чрез Кими Райконен и Себастиан Фетел.

Водач в класирането е Розберг със 153 точки, следван от Хамилтън със 142. Стартът на "Силвърстоун" е десетият от общо 21 през сезона.

dnevnik.bg