Американската тенисистка Серена Уилямс стана шампионка на "Уимбълдън". Водачката в световната ранглиста защити титлата си след 7:5, 6:3 срещу Анжелик Кербер.

С успеха тя постигна 22-aта си титла от Големия шлем и изравни рекорда на Щефи Граф за най-много трофеи в голямата четворка в откритата ера на тениса.

Уилямс изигра силно финала и с по един пробив в двата сета стигна до победата. Американката взе своеобразен реванш срещу германката, която я сломи в спора за титлата в Australian Open в началото на сезона.

Вече седемкратната победителка в "Уимбълдън" игра агресивно. Това я отведе до 39 печеливши удара срещу 12 за Кербер, но допринесе и за допускането на повече непредизвикани греши (21 срещу 9). В допълнение тя направи и 13 аса, докато германката не постигна нито един.

Уилямс започна уверено и още във втория гейм принуди съперничката си да се защитава. Тя стигна до три възможности за пробив, но Кербер се спаси.

Впоследствие двете взимаха подаванията си уверено до 6:5. В решителния момент Уилямс поведе с 40:15 и при втората си възможност за пробив се възползва, за да спечели сета.

Оспорваната игра се пренесе и във втория сет. В него дойде ред на нови шест гейма, в които двете печелеха бързо сервис геймовете си. В седмия Кербер за пръв път имаше шанс да пробие, но американката се справи. Веднага след това Уилямс проби и поведе с 5:3. При свой начален удар водачката в схемата приключи турнира по шампионски - с гейм на нула.

dnevnik.bg