Легендата на ЦСКА Димитър Пенев изрази одобрението си за проекта "ЦСКА - София". За него "събраният внезапно" отбор от юноши на ПФК ЦСКА АД е непознат.

"Мисля, че не са разделени. Има много странични фактори, изопачават се от наредби, които по съвсем друг начин се съобщават. Ако върнем времето назад, през 85-а година (беше) "ЦСКА-Средец". Кой викаше "Средец"? Всеки викаше ЦСКА. "Витоша" беше "Левски". Но толкова тихо, толкова мирно", каза Пенев пред "Нова телевизия".

Според него изваждането на ЦСКА от елита трябва да бъде забравено и да се говори за това, което се случва през последните дни и месеци. "Един специалист - (Гриша) Ганчев, който е доказал със своите качества, че може да направи отбор. А ние веднага коментираме неща, които в повечето случаи са измислени."

По думите му не може да се прави сравнение между отбора с юношите на ПФК ЦСКА АД и ЦСКА - София. "Направиха се огромни неща в първия състав и всичко това задоволяваше и феновете и специалисти с игрите и с отделни добри изпълнения на дадените състезатели."

"Досега говорих за един отбор. Другия нито го познавам, нито го знам. Просто бях учуден, когато внезапно за един ден един нов отбор идва да тренира", добави Пенев.

dnevnik.bg