Шведският защитник Симон Сандберг заяви, че е готов да играе за "Левски" още срещу "Марибор". Бранителят трябва да пристигне днес в София за преговори със сините.

От думите му пред fotbollskanalen.se, цитирани от БТА, става ясно, че той приема трансфера в "Левски" за факт.

"Сигурен съм, че престоят ми в "Левски" ще бъде страхотно преживяване. Интересът от страна на българите се появи преди близо седмица и нещата се развиха светкавично. Проявих сериозен интерес още в момента, в който чух за предложението. Въобще не съм се колебал, защото "Левски" е много голям клуб", каза шведът.

Той допълни, че е разговарял с треньора и спортния директор на сините и е нямало как да откаже.

"Не знам абсолютно всичко за "Левски", но в неделя, когато ще премина медицински прегледи, ще разбера повече. Не съм си поставял за цел да играя в чужбина, но това със сигурност ми се въртеше в главата. Бях готов за предложението на "Левски" и приех. Имах предложение за нов договор и от "Хекен", но не искам да говоря за това. Прекарах в този клуб седем години, но във футбола се случват такива неща. Играчите идват и си заминават. Просто дойде моят ред", каза Сандберг.

По думите му от "Георги Аспарухов" са му обещали да играе в центъра на защитата, където се чувства най-добре. "Ако всичко премине нормално на медицинските изследвания, ще играя за "Левски" в евротурнирите. Ще бъда готов за "Марибор", завърши той.

dnevnik.bg