Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че привържениците на ЦСКА трябва да се разберат помежду си за това по кой път да се поеме. Според него "враждата между Божков и Ганчев разделя ЦСКА".

"Не се бъркам във футбола на теми, които не ме касаят, а и нямам право. Винаги, когато има разделение, ме притеснява. Феновете на ЦСКА искаха да участват в А група. Това искаха, това говореха. Факт е, че сега има две дружества - могат да играят, където искат. Въпросът не е в БФС и държавата, а в сърцата на ЦСКА. И цесекарите, ако седнат и направят събрание, конгрес, прегърнат се и решат, могат да играят, където искат", каза Борисов. Той допълни, че няма какво повече да направи.

Премиерът посочи, че всеки ден получава писма от привърженици от двете страни. "Държавата и в случая БФС мисля, че правилно взеха решение да им дадат възможност да изберат каквото искаха. Чувах приказки, че държавата пречела, че не знам какво, а се разбра, че враждата между Божков и Ганчев е такава, че разделя ЦСКА."

Наскоро Гриша Ганчев заяви, че Борисов като истински държавник е взел най-правилното решение. Бизнесменът отрече да е в конфликт с Божков.

Борисов каза лаконично, че "на стадиона на ЦСКА трябва да играе ЦСКА". "Нито ще отиде "Локомотив", нито "Левски". Кой да им е арбитър?! Нека се разберат."

В момента договор с министерството на спорта за ползването на "Българска армия" и базата в Панчарево има изпадналото в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД. Министърът Красен Кралев обяви преди време, че на стадиона ще играе този отбор, който привържениците подкрепят.

dnevnik.bg