Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели Гран при на Великобритания. Любимецът на английската публика триумфира под дъжда на "Силвърстоун".

Състезателят на "Мерцедес" излезе победител в надпреварата със съотборника си Нико Розберг. След тях завършиха двамата пилоти на "Ред бул" Макс Верстапен и Даниел Рикардо.

Верстапен до последно се бореше за второто място, но не можа да изпревари германеца и да попречи на двойната победа на "Мерцедес".

С третата си поредна победа в Гран при на Великобритания Хамилтън се доближи на четири точки от водача Розберг. Германецът има 171 точки, а англичанинът е със 167 след десет от общо 21 състезания.

Розберг обаче ще бъде разследван от стюардите заради помощ по радиото от бокса след проблем с трансмисията и е възможно да бъде наказан.

Заради пороя преди старта пилотите започнаха надпреварата зад кола за сигурност. Същинското състезание стартира от шестата обиколка, когато тя се прибра. Почти веднага голяма част от пилотите влязоха в бокса за смяна на гумите.

В 17-ата обиколка Верстапен изпревари Розберг от външната страна. В средата на състезанието Фернандо Алонсо се завъртя и излезе от пистата, но успя да се върне.

След 30-ата обиколка Розберг започна да атакува Верстапен. След няколко неуспешни опита пилотът на "Мерцедес" постигна целта си и в 39-ата се върна на второто място. Пет обиколки преди края германецът получи проблем със скоростната кутия и му беше обяснено, че трябва да избягва да включва седмата предавка и да промени режима на работа. Заради включването от бокса той ще бъде разследван.

Силно се представи Серхио Перес, който беше на петата позиция. В заключителната част от надпреварата обаче той беше изпреварен от пилота на "Ферари" Кими Райконен.

Следващото състезание е в Унгария.

dnevnik.bg